Dissabte 16 Febrer 2019
Inici / Agenda / 5a Edició del Festival de Jazz a Vidreres el 24, 25 i 26 d'agost, Homenatge Django Reinhardt

5a Edició del Festival de Jazz a Vidreres el 24, 25 i 26 d'agost, Homenatge Django Reinhardt

Dia: 
Diumenge, 26 Agost, 2018 - 18:00
Lloc: 
Pati de Can Xiberta
Organitza: 
Ajuntament de Vidreres

En el marc incomparable del pati de Can Xiberta, una casa pairal reconstruïda per l’Ajuntament de Vidreres es durà a terme la cinquena edició del festival de jazz a la fresca de Vidreres, edició del 2018.
Una iniciativa que neix des de l’Ajuntament de Vidreres mitjançant la seva regidoria de cultura i que pretén ser un referent i fer-se un espai entre els festivals de jazz que durant l’estiu es fan a contrades gironines.
És habitual que es dediqui el festival a autors o gèneres ja consagrats i és per això que en darreres edicions hem pogut gaudir d’homenatges musicals a Franc Sinatra, al latin-jazz o a Ella Fitzerald per exemple.
Aquest anys, i seguint la mateixa línia es retrà homenatge a DJANGO REINHARDTi al seu jazz manouche i gygpsy jazz.

26 D’AGOST – 18.00 H
- SHINE (gypsy jazz) + POL PRATS
El jazzmanuoche o gypsy jazz, del que Django Reinhardt n'és el màxim exponent, va ser la música per excel.lència de l'època dorada de les caves de jazz de París dels anys 30's als 50's, un estil de jazz europeu que prèn com a gran figura el violinista francès Stéphane Grapelli,
que junt amb Django van formar el Quintet du Hot Club de France, el més important que hi ha hagut d'aquest de l'estil amb gran èxit arreu del món. Inspirats en aquest estil de música, Shine comencen a tocar junts amb la intenció de rememorar aquesta música que mai passarà de moda en la que el ritme (increïblement potent) s'apodera de l'auditori sense demanar permís, i fa vibrar l'audiència a cada actuació. Chino: resophonic guitar i veu Albert Bello: guitarra manouche Rod Deville: contrabaix

- LLIBERT FORTUNY + MANEL CAMP + MIREIA FARRÉS. JZBACH
Manel Camp, Llibert Fortuny i Mireia Farrés ens demostren, una vegada més, que el jazz és un llenguatge universal. Que lluny queden els contenidors estancs, aquells que, guiats per criteris gairebé científics, distingien entre música culta i popular, entre bona música i música de carrer… Una vegada esbucades les fronteres, en aquesta ocasió ha estat J.S. Bach –ara amb Z de Jazz– qui ha volgut vestir-se amb les puntades doctes d'aquest trio de mestres de la improvisació. La seva música, un cop més, esdevé un diàleg de sorpreses, que ens porta des dels motius inconfusibles del geni alemany fins a propostes genuïnes i actuals, en un itinerari que, com sempre, només la perícia fa que sembli planer.
Podeu veure el programa en el document adjunt.

E.g., 16/02/2019
E.g., 16/02/2019