Dimarts 19 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Vidreres amb la Campanya 'Cap nen celíac sense caramels' per les cavalcades de Reis

Vidreres amb la Campanya 'Cap nen celíac sense caramels' per les cavalcades de Reis

01/01/2015
Els Reis d’Orient repartiran caramels sense gluten a Vidreres.
Vidreres forma part dels municipis catalans adherits a la campanya “Cap nen celíac sense Caramels”. Aquesta iniciativa de l'Associació de Celíacs de Catalunya, permetrà que els nens celíacs puguin menjar els caramels que llançaran els Reis d'Orient durant la cavalcada del diumenge 5 de gener. Vidreres s'ha adherit per primer cop a la campanya i preveu repartir una gran gran quantitat de tones de caramels sense gluten en la festa popular infantil.
La campanya està promoguda per l’Associació Celíacs de Catalunya que ha posat a disposició dels ajuntaments una llista de fabricants de caramels que no utilitzen el gluten en la seva elaboració. També es fa publica l’adhesió dels ajuntaments a la campanya a través del web de l’associació: www.celiacscatalunya.org. SMAP- Celíacs de Catalunya és una associació formada per 10.000 celíacs, dels quals més d ́un 60% són nens i nenes.

La malaltia celíaca
La malaltia celíaca és una intolerància al gluten de caràcter permanent que provoca, en individus genèticament predisposats, una atrofia de les vellositats del budell prim afectant la seva capacitat d’absorbir els nutrients dels aliments. Els estudis més recents revelen que la prevalença d’aquesta malaltia és una de cada cent persones, tot i que el 90% encara no estan diagnosticades.
El gluten és una proteïna present en els cereals blat, ordi, sègol, civada i els seus derivats. Qualsevol aliment a base d’aquests cereals s’ha d’excloure totalment de la dieta del celíac, evitant també els caramels i llaminadures que la contenen.