Dimarts 19 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Vidreres ja compta amb el Servei de mediació hipotecària de la Generalitat

Vidreres ja compta amb el Servei de mediació hipotecària de la Generalitat

22/05/2014

L'Agència de l'Habitatge de Catalunya i l'Ajuntament de Vidreres atendran de forma conjunta les famílies amb problemes per pagar les hipoteques

El secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i l’alcalde de Vidreres, Jordi Camps, han signat aquest matí un conveni per impulsar el Servei d’Assessorament sobre el Deute Hipotecari, l’Ofideute, a la ciutat de Vidreres (la Selva). La signatura d’avui pretén reforçar la col·laboració entre l’Administració local i la catalana per evitar la pèrdua de l’habitatge i el risc d’exclusió residencial. Ha assistit també a l’acte la regidora de Santitat, Esports i Benestar Social de Vidreres, Margarita Solé.
 
La Generalitat va crear el servei Ofideut el gener de 2010 amb la finalitat d’assessorar, informar i, quan calgui, intercedir entre les famílies amb deutes hipotecaris i els bancs titulars dels préstecs. El servei intenta cercar solucions proporcionades i adaptades a la capacitat de pagament de les persones per a quotes de l’habitatge habitual.
 
Fins ara, a la comarca de la Selva s’han iniciat 151 expedients d’informació, assessorament i gestions per al pagament del deute hipotecari. D’aquests expedients, se n’han tancat 40 de manera favorable, una xifra que representa el 41,5% del total. Al municipi de Vidreres s’han obert nou expedients, dels quals en quatre casos s’ha arribat a un acord positiu amb l’entitat financera, la qual cosa suposa el 50% de les propostes.