Dimarts 19 Juny 2018
Inici / Noticies / Noticies / Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones a Vidreres

Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones a Vidreres

23/11/2015
 
Programació del Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones a Vidreres a càrrec de la Regidoria de Benestar Social:
 
Dijous 26 de novembre, a les 20.30 hores a la Sala d’Actes de l’Antic Ajuntament: 
  • Mapping del Pla de Dones de la Selva a VidreresA càrrec d’Ester Mas, psicòloga del SIAD de la Selva
  • Lectura del Manifest
 
El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques. 

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Minerva, Patria i Maria Teresa Mirabal, tres activistes polítiques, el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, a mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. Els seus cadàvers destrossats van aparèixer al fons d'un barranc. Adela (Dedé) Miraval és l’única germana que va sobreviure, i va morir el 2014 a Bèlgica als 88 anys. Per al moviment popular i feminista de la República Dominicana, històricament, aquestes dones han simbolitzat la lluita i la resistència. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.
 
Fitxer: