Dimecres 13 Novembre 2019
Inici / Noticies / L’Ajuntament de Vidreres prova un vehicle 100% elèctric

L’Ajuntament de Vidreres prova un vehicle 100% elèctric

28/05/2018
L’Ajuntament de Vidreres provarà durant tres setmanes el funcionament d’un vehicle 100% elèctric, gràcies a un conveni signat entre Nissan i la Diputació de Girona i el CLIMA (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient). Durant aquest període de prova, sense cap cost per a l'Ajuntament, el vehicle estarà a disposició del personal del consistori per tal de realitzar encàrrecs i visites tècniques relacionades amb les tasques municipals. 
 
Aquest acord s'emmarca dins de la iniciativa europea del Pacte d'Alcaldes que té per objectiu reduir un 20% les emissions de CO2 per a l'any 2020, la qual l’ajuntament de Vidreres s’hi va adherir.
 
Així, en el marc d’aquest acord s’ha cedit a l’Ajuntament de Palafrugell un cotxe elèctric de la marca Nissan, model leaf, per a conèixer les seves característiques i funcionament, així com estudiar la possibilitat d’incorporar un cotxe elèctric a la flota municipal.
 
L’objectiu és promoure la utilització de vehicles elèctrics com a millor solució per reduir les emissions de CO2 i contaminants, així com un mitjà de millora de l’eficiència energètica en el transport. Les actuals polítiques energètiques tenen com a objectius l’ús d’energies més netes, la promoció de l’estalvi i l’eficiència energètica i el foment de l’ocupació d’energies renovables.