Diumenge 08 Desembre 2019
Inici / Noticies / Vidreres fomenta la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible a l’escola

Vidreres fomenta la implementació de bones pràctiques de mobilitat sostenible a l’escola

13/05/2018
Aquest divendres 11 de maig els alumnes de 6è de l’escola Sant Iscle de Vidreres han rebut una visita sorprenent: un cotxe elèctric i un cotxe híbrid amb l’objectiu d’aconseguir una sensibilització a favor de la mobilitat sostenible en l’àmbit educatiu.
 
El regidor de Sostenibilitat, Marc Carreras, el tècnic de Medi Ambient, Francesc Prat i el cap de mobilitat de la Policia Local, Jordi Campmajó han fet possible les delícies de molts dels alumnes quan han posat a disposició de tots ells un cotxe elèctric cedit per la Diputació de Girona i el cotxe híbrid de la Policia Local.
 
Prèviament, la jornada havia estat introduïda per una xerrada a l’aula al voltant de la mobilitat elèctrica, amb una explicació dels diferents tipus de vehicles i de sistemes que existeixen actualment per reduir les emissions CO₂. El vehicle elèctric s'està configurant actualment com una de les principals alternatives tecnològiques als vehicles de combustió interna. L'interès creixent pel vehicle elèctric ha presentat estratègies per a fomentar aquest vehicle a curt i mitjà termini a fi de preparar el salt tecnològic i social cap a un nou model de mobilitat elèctrica sense dependència dels combustibles fòssils i sense emissions de gasos contaminants. 
 
Per acabar la sessió, s’ha obert un torn molt actiu de preguntes per part dels alumnes que han mostrat així l’interès per aquesta temàtica. 
 
Des de la regidoria de sostenibilitat es creu que l’educació per a la mobilitat és un instrument clau per millorar la capacitat dels més petits d’enfrontar-se amb el model de desplaçament actual en favor d’un model sostenible que transmeti valors i actituds de civisme, tolerància i respecte envers l’entorn.